Youtube annoncering

YouTube er verdens næststørste søgemaskine, kun overgået af Google, som i øvrigt også ejer YouTube. Det er derfor ikke overraskende, at YouTube er en rigtig spændende og attraktiv annonceringsplatform for mange virksomheder.

200+

Virksomheder hjulpet

Sådan fungerer annoncering på YouTube

YouTube er et kraftigt voksende medie, hvor der afspilles over en milliard timer på verdensplan hver eneste dag. YouTube markedsføring er derfor fremragende, hvis du ønsker at annoncere for dine kunder med engagerende videoindhold drevet af data. Som annoncør på YouTube har du nemlig mulighed for at målrette dine annoncer til specifikke målgruppe, hvor du samtidig kan se præcis, hvor mange der bliver eksponeret for din video og ikke mindst, hvor meget af videoen de rent faktisk ser. Desuden betaler du kun for de visninger, hvor din reklame bliver set.

YouTube er en del af Google Ads annonceringsplatformen, hvor du har mulighed for at målrette dine annoncer ud fra remarketing, interesser, demografi eller geografi. YouTube kalder selv deres annonceringsform for Trueview, der ligeledes kan opdeles i to forskellige annonceringstyper: In-stream og In-display.

In-display

In-display videoannoncer vises i søgeresultatet på Youtube, hvilket minder om den klassiske listevisning, som du kender fra Google Ads. Du ser dem øverst i søgeresultaterne på Youtube, men de kan også fremgå ved siden af en video der afspilles.

Fordelen ved In-display er, at du kun betaler for annoncen, når en bruger klikker for at se din video. Effekten af In-display reklamer er uhyggelig effektive, eftersom brugeren selv har valgt at se videoen, hvorfor de er langt mere påvirkelige og modtagelige overfor budskabet. Det betyder også, at det stiller højere krav til videoens indhold, som i den grad bør indeholde noget substans for at være værdiskabende for seeren.

Værdiskabende indhold til en In-display videoannonce kunne typisk være tutorials, produktvisninger eller konkrete råd.

 

In-stream

In-stream er push videoannoncer, som minder om reklamer, du kender fra fjernsynet. En In-stream Youtube reklame bliver vist før en besøgende kan se deres valgte video, men samtidig har brugeren mulighed for at afvise reklamen allerede efter 5 sekunder, hvis de ikke finder indholdet interessant.

Du betaler først, når brugeren har set 30 sekunder af din In-stream videoannonce eller hele videoen, hvis den er på under 30 sekunder. In-stream annonceformatet er stærkt til dig, som ønsker at udbrede kendskabet til dit produkt eller virksomhed gennem en veludført branding video. Da brugeren allerede kan afvise din Youtube reklame efter 5 sekunder, er det selvfølgelig vigtigt, at dit indhold er fængende de første 5 sekunder, så brugeren er motiveret til at se videoen færdig.

 


Fordelene ved YouTube reklamer

I langt de fleste tilfælde bør du se YouTube reklamer som en branding aktivitet, der bedst kan sammenlignes TV, biograf og andre udendørs display reklamer. Heldigvis giver YouTube annoncering og deres Trueview annonceringsformat nogle interessante fordele, herunder:

 • Du betaler kun for reelle visninger af din video
 • Du ved præcis, hvor mange der har set din video
 • Du bestemmer selv, hvor meget du vil betale per visning (CPV)
 • Du kan målrette dine annoncer til relevante personer ud fra data

Desuden er YouTube annoncering billigt, eftersom afregningsformen er væsentlig lempeligere sammenlignet med andre markedsføringskanaler. Vores erfaring viser, at en pris per visning typisk ligger langt under 50 øre, hvilket også afspejler meget godt, hvorfor YouTube er så stærkt et medie at annoncere på.

Hvis du gerne vil vide mere om YouTube annoncering, og hvordan det kan styrke din forretning, så er du mere end velkommen til at kontakte os. Hos Plutonic Media kan vi bistå med alt fra annoncestrategi til opsætning og eksekvering af dine YouTube kampagner.

Bliv kontaktet af Aske

Bliv ringet op af vores Client Manager, Aske, til en
uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig.

  Vi har hjulpet
  200+
  virksomheder
  med at vækste
  deres forretning

  Klar til at opnå
  mærkbare
  resultater?

  Bliv kontaktet til en uforpligtende
  snak om jeres muligheder

   Hvad vil du gerne kontaktes angående?